Alaşehir'de Evi Küle Dönen Aile Yardım Eli Bekliyor

Alaşehir Manşet Haber - Manisa'nın Alaşehir ilçesinde geçtiğimiz Kurban Bayramı Arifesinde yaşanan yangında evleri ve içerisindeki eşyaları yanarak kullanılamaz hale gelen Agit ailesi kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Reklam
Reklam

 

Soner Vatansever / Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir'de geçtiğimiz Kurban Bayramı Arefesinde yaşanan yangında evleri ve içerisindeki eşyaları yanarak kullanılamaz hale gelen aile yetkililerden uzanacak yardım elini bekliyor.

Alaşehir ilçesi merkez Şey Sinan Mahallesi Etem Kızmaz sokakta 10 Ağustos 2019 tarihinde gece saatlerinde yangın çıktı. Yangının çıkış nedeni yetkililerce tam olarak tespit edilemezken, elektrik kontağından çıktığı düşünülen yangın bir evi ve içerisindeki eşyaları kullanılamaz hale getirdi. Evde kızı ve torunu ile birlikte yaşayan 85 yaşındaki Esmer Agit, "yaşanan yangın ile herşeyimiz kül oldu. Hiçbirşeyimiz kalmadı, perişan olduk" dedi.

85 yaşındaki Esmer Agit'in kızı Cennet Agit ise yangında büyük bir korku ve panik yaşıdıklarını belirterek, "Kurban Bayramı arefesiydi. Gece saatlerinde evimiz elektrik kontağından çıktığı düşünülen yangın sonucu tamamen kül oldu. Yangının çıkış nedeni tam olarak belirlenemedi ama biz elektrik kontağından çıkma ihtimali üzerinde duruyoruz. Yangınla birlikte bir anda herşeyimizi kaybettik. Allah kimseye böyle bir acı göstermesin" dedi.

Yetkililerden Uzanacak Yardım Elini Bekliyorlar 

Yangında oturdukları ev ile birlikte herşeylerini kaybettiklerini ifade eden Cennet Agit , "Ben eşimden ayrıyım ve 5 yaşında çocuğum ile birlikte annemin yanında yaşıyoruz. Tek geçim kaynağımız babamdan kalan emekli aylığı, başka düzenli bir gelirimiz yok. Ben de fırsat buldukça işletmede iş bulursam günlük işlere gidiyordum. Bu şekilde anca geçinebiliyorduk. Yangından sonra herşeyimiz altüst oldu. Hem evimiz hem içerisindeki eşyalarımız tamamen kül oldu. Yangından sonra kiralık eve çıktık. Komşularımızın kimi kanepe verdi, kimi kilim. Normal şartlarda geçinemezken kira ile birlikte çok zorlanmaya başladık. Annem günden güne üzüntüden gözlerimin önünde eriyip gidiyor. Çaresizim. Kışın kış günü böyle kalakaldık. Allah'ım kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Yetkililerden uzanacak yardım elini bekliyoruz. Gerçekten çok zor durumdayız. Çocuğum seneye okula başlayacak. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. En azından evimizi oturacak hale getirebilsek başka hiçbir şey istemiyorum. Evimizi yapabilmemiz için ne olur yetkililer sesimizi duysun ve bize yardımcı olsunlar" ifadelerini kullandı. 






alaşehir haberleri yangın alaşehir son dakika olaylar alaşehir 45 haber alaşehir yangın alaşehir yardım kampanyası alaşehir gündem