Alaşehir'de eski okul binası bağımlıların ve hırsızların uğrak mekanı oldu.

Alaşehir Manşet Haber- Alaşehir'de eski bir okul binasının bulunduğu alanın bakımsızlığı görenleri tedirgin ederken, adeta kaderine mahkum edilen bina şimdilerde ise bağımlıların ve hırsızların uğrak mekanı haline geldi.

Reklam
Reklam

 

Soner Vatansever- Alaşehir Manşet Özel Haber-Alaşehir'de Beş Eylül Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan ve eskiden okul olarak kullanıldığı belirtilen bina şimdilerde adeta suç kampına dönüştü.

Uyuşturucu bağımlıları burayı mesken haline getirirken, mahalleli oldukça tedirgin. Gece saatlerinde tanımadıkları gençlerin sürekli binaya girip çıktığını belirten mahalle sakinlerinden Osman Deniz, "Ben de bu mahallenin bir ferdi olarak böyle kötü bir manzarayı gördüğüm zaman içim acıyor. Böyle metruk bir şekilde binanın bırakılması hiç hoş değil. Burada yetkililerin bu işe el atması gerekiyor. Bu bina daha güzel bir şekilde Alaşehirimizin, gençlerimizin kullanabilmesi için düzenlenebilir. Eskiden Fetö'ye ait bir okul olarak kullanılıyordu bildiğim kadarıyla. Daha sonra kapatıldı. Bu binanın yeri ve konumu güzel bir yerde. Kamulaştırılıp restore edilebilir. Gençler için gençlik merkezi tarzı bir binaya dönüştürülebilir. Eğer bina sağlam değilse de yıkılsın. Virane bir halde bırakılması üzüntü verici. Yetkililer buna bir çözüm bulmalı" dedi.

"En azından bir güvenlik olsun"

Yerleşim yerinde yer alan metruk binanın mahalle sakinleri ve öğrenciler için de tehlike arz ettiğini de sözlerine ekleyen Deniz, "Burası aynı zamanda mahallenin ortasında, insan yoğunluğunun çok olduğu bir bölge. Özellikle Kaymakamımızdan gelip bu binayı denetlemesini rica ediyoruz. Burada güvenlik de olmadığı için hırsızların girip çıktığı, daha başka işlerin yapıldığı yer olduğu konusunda da duyumlar alıyoruz. Geceleri tanımadığımız bir çok genç girip çıkıyor buraya. Burası her ne kadar metruk bir bina olsa da insan yoğunluğunun fazla olmasından dolayı böyle bir binanın korunmasında, hiçbir şey yapılmasa da en azından bir güvenliğin konulmasında fayda var. Bir an önce birileri el atıp ilçemizdeki bu atıl binayı ya restore ederek halkımızla buluşturmalı ya da yıkmalı diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

alaşehir alaşehir haber sitesi alaşehir haberleri alaşehir okul alaşehir metruk bina