Alaşehir'de Covid-19 vakaları arttı, kent yine kırmızıya boyanmaya başladı

Soner VATANSEVER/ Alaşehir Manşet Özel Haber-Türkiye genelinde Covid-19 vaka sayılarında hızlı artış yaşanırken, Alaşehir’de de risk haritası kırmızı renge bürünmeye başladı. 

Alaşehir’de koronavirüs vakaları ciddi oranda artmış vaziyette. Alaşehir Devlet Hastanesinde kovid-19 belirtileriyle gelen ve test sonuçları pozitif çıkanların sayısında ciddi bir artış yaşandığı belirtiliyor. Kısıtlamaların yeniden dönüp dönmeyeceği konusunda Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca korkulacak birşey olmadığını ancak vatandaşların nerede maske takıp takmayacaklarını bildiklerini söylemişti. 

Öte yandan ilçemizde çoğu kişi maskesini çıkarsa da tedbiri elden bırakmayanlar da var. Uzmanlar, risk grubunda yer alan kişilerin hatırlatma dozu aşılarını olması gerektiğini belirtiyor. Sağlık Bakanlığı uygulaması olan Hayat Eve Sığar’da yer alan verilere göre Alaşehir’de vaka yoğunluğunu gösteren haritada ilçe merkezi kırmızıya boyanırken genel olarakta harita kırmızıya dönüşmek üzere.

İLÇE MERKEZİ İLE KÖYLERDE ARTIŞ VAR

Salgının tamamen bitmiş olması gibi davranışlar, başta maske olmak üzere birçok önlemi gözardı etmek covid-19 vakalarında büyük artışa yol açtı. Buna Kurban Bayramı tatili ve yaz aylarıyla birlikte şehirlerarası seyahatin yoğunlaşması da eklenince, karşılığı salgının durumunu gösteren haritanın kırmızılaşmasıyla daha iyi görülmeye başladı. Önümüzdeki günlerde ilçede üzüm hasadının tamamen başlamasıyla birlikte üzüm işletmelerine şehir dışından gelecek olan vatandaşları da konuya dahil edersek ilçede yaşanacak insan sirkülasyonu vaka yoğunluğunu daha da arttıracaktır.

Sağlık Bakanlığının Hayat Eve Sığar uygulamasındaki yoğunluk haritasına bakıldığında, İlçe merkezi ile birlikte Baklacı, Selce, Caberfakıllı, Işıklar, Killik, Gümüşçay, Serinyayla, Subaşı, Hacıaliler, Delemenler, Ilgınköy, Türkmenköy, Kemaliye, Osmaniye, Akkeçili ve Kavaklıdere Mahallelerinde risk seviyesi çok ciddi olmamakla birlikte vakaların yeniden görülmeye başlandığı gözleniyor.

İLÇEDE AŞILAMA ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI

Son günlerde hızla artan Covid salgını nedeniyle Alaşehir’de aşı çalışmaları da yeniden hız kazandı. Alaşehir Devlet Hastanesi’nde Acil Servis Polikliniğinde yapılan aşılama çalışmasında aşı olmayı talep eden vatandaşlar form doldurarak aşılarını olabiliyor. Ayrıca Covid testleri Alaşehir Devlet Hastanesi Acil Servisinde 08.30 23.00 saatleri arasında yapılıyor. Alaşehir’de Sağlık Ocakları, Aile Hekimlikleri ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri de gezici olarak aşı çalışmalarına destek veriyor.

Alaşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Metin Gümüş, "Sağlık ocaklarına aşı dağıtıldı. Aşı olmayı talep eden her vatandaşımız aşısını olabiliyor. Ancak Alaşehir Devlet Hastanesi’nde 08.30_23.00 saatleri arasında sıra beklemeden, randevu almadan aşılama yapılabiliyor. İş sezonu olduğu için vatandaşlarımız iş dönüşü talep ettikleri saatte hastanemizde aşılarını yaptırabilirler. İlçe Sağlık Müdürlüğümüzde de mesai saatleri içerisinde aşı yapılıyor" dedi.

alaşehir koronavirüs alaşehir covid alaşehir koronavirüs vaka sayısı alaşehir koronavirüs vakaları