Alaşehir'de çarşı ve pazarda bayram hareketliliği

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber - Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken Alaşehir'de vatandaşlar tarafından çarşı ve pazarda bayram yoğunluğu yaşanıyor.

Alaşehir'de çarşı ve pazarda bayram hareketliliği başladı. Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken vatandaşlar tarafından çarşı ve pazarda bayram yoğunluğu yaşanıyor. Özellikle bayram alışverişini son günlere bırakan aileler, çocuklar için ayakkabı ve giyim alışverişinde bulunurken bayram içinde tatlı, çikolata ve kolonya alışverişini de gerçekleştiriyor. Bayrama sayılı günler kala çarşı, pazara inen ve bayramlık ihtiyaçlarını tedarik ederek ikramlık şeker ve bayramlık kıyafet almak için alışverişe çıkan vatandaşlar esnafın da yüzünü güldürdü. Esnaf, bayram nedeni ile yaşanan yoğunluktan memnun kalırken, vatandaşlar ise fiyatların yüksekliğinden yakındı.

Berber ve Kuaförlerde Bayram Mesaisi 

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Alaşehir'de hem erkek hem de kadın kuaförlerinde de yoğunluk yaşanıyor. Bayrama bakımlı bir şekilde girmek isteyen vatandaşların oluşturduğu yoğunluk nedeniyle kuaförler fazla mesai yaparak müşterilerinin bakımlarını gerçekleştiriyor. Alaşehir'de Baklacı Mahallesi'nde berberlik yapan Ali Çivi, Ramazan Bayramı sebebiyle berber ve kuaför salonlarında ciddi bir yoğunluğun başladığını belirterek, "Şu an ciddi bir yoğunluk var. Bu bayram yoğunluğunu deneyimli personelimizle çok rahat bir şekilde atlatacağımızı düşünüyoruz. Bayram öncesi herkesin hazırlığını yapması geleneksel bir olay; bayrama tıraşlı, bakımlı ve boyalı bir şekilde giriş yaparlar. Bu nedenle biz de elimizden gelen hizmetin en iyisini vermeye çalışıyoruz” dedi. Bayram yoğunluğunu randevu sistemiyle çalışarak idare ettiklerini dile getiren Çivi, “Mesai saatlerimizi uzattık. Her gelen misafirimizle rahat rahat, bayram yoğunluğunu misafirlerimize yansıtmadan güzel bir şekilde hizmet verip onları bayrama en iyi bir şekilde hazırlıyoruz” şeklinde konuştu.



alaşehir esnaf alaşehir bayram alaşehir berber