Alaşehir'de bu kış sobalar değil cepler yanacak!

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Özel Haber - Alaşehir’de kömür satışı yapan esnaflar yeni sezon hazırlıkları yaparken, kömür fiyatlarındaki belirsizlik nedeniyle sıkıntılı. Fiyatların aşırı derecede yükseldiğini belirten esnaflar, “Kömür fiyatları geçen yıla göre 5-6 kat arttı. Rusya-Ukrayna savaşı nasıl etki edecek bilmiyoruz. Yerli kömürde de anormal artış var. Önümüzü göremiyoruz.” ifadelerini kullandılar.

Dünyada yaşanan sıkıntılar, döviz kurundaki artışlar sonrası kömür fiyatlarındaki yükseliş durdurulamıyor. Dövizdeki yükselişinde etkisi ile Alaşehir’de fiyatı 4 bin TL'nin üzerine çıkan kömür fiyatları yeniden yükseldi. Yaklaşan kış ayları öncesi fiyatı 5 bin TL'ye dayanan kömür fiyatları nedeniyle vatandaşı zor günler bekliyor.

Son 7 ay içerisinde kömüre gelen yüzde 100'ün üzerindeki zam vatandaşı daha kışa girmeden kara kara düşündürmeye başladı. Bir önceki sene kalitesine göre tonu 1500 lira ile 2 bin 500 lira arasında değişen fiyatlarla satılan kömürün fiyatının bugünlerde 4 bin 500 liraya kadar yükselmesi önümüzdeki kış aylarında kömürün vatandaşın sobasından çok cebini yakacak gibi olduğunu gösteriyor.

alaşehir kömür fiyatları alaşehir kömürcü alaşehir kömür