Alaşehir'de bu görüntüler büyük tepki toplamıştı

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber - Geçtiğimiz günlerde Alaşehir Cumhuriyet Meydanı'nda HDP'yi destekleyen bir grup partili gösteri yaptı. Bu görüntüler ilçede vatandaşlar arasında huzursuzluk yaratırken eleştirilerin hedefinde olan Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu'ndan konuya ilişkin basın açıklaması geldi. 

HDP'nin ilçe merkezindeki gösterisi sonrasında tüm eleştiri okları Alaşehir Belediyesi'ne çevrildi. Birçok vatandaş, gösteri için müzik sistemlerinin belediye tarafından temin edildiğini, gösterinin belediye önünde belediye himayesinde yapıldığı gibi sosyal medyadan çok sayıda paylaşım yaptı. Yapılan bu paylaşımlar sonrası açıklama Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu’ndan geldi.

Öküzcüoğlu yaptığı basın açıklamasında;

"Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana eşitlik, adalet, liyakat ilkesinden ödün vermeden şeffaf belediyecilik hassasiyetiyle sürdürdüğümüz yönetim anlayışımıza rağmen özellikle sosyal medya üzerinden hakkımızda yapılmaya çalışılan, asılsız iddialarla dolu, çirkin ve mesnetsiz saldırılara ilişkin olarak kamuoyunu aydınlatmak amacıyla açıklama yapma ihtiyacı duyulmuştur. 

Mazbatayı teslim aldığımız ilk günden beri siyaset makamı değil hizmet makamı olarak gördüğümüz belediyemizde çalışmaya, üretmeye ve hizmet vermeye devam ediyoruz/edeceğiz. Ancak son zamanlarda üzülerek görüyoruz ki birtakım kişiler tarafından “çamur at izi kalsın” mantığıyla yapılan iftiralarla halkımız provoke edilmeye; belediye yönetimimiz aleyhinde karalama kampanyası yürütülmeye teşebbüs edilmektedir.

Seçime katılacak tüm siyasi partiler ve bağımsız adaylar, seçim çalışmalarının yürütülmesi amacıyla; kendilerini tanıtıcı nitelikte broşür, el ilânı, parti bayrağı, poster, afiş, ses ve görüntü içeren her türlü yayını dağıtmakta ve propaganda yapmakta serbesttirler. Bununla birlikte propaganda döneminin başlangıç tarihinden bitiş tarihine kadar parti ve adayların uyması gereken usul ve esaslar hakkında karar verme ve gerekli düzenlemeleri yapma yetkisi Yüksek Seçim Kuruluna ait olup, YSK tarafından 2023/124 Karar sayısı ile Açık alanlarda yapılacak propagandalar için; oy verme gününden önceki onuncu gün sabahından, oy verme gününden önceki son gün saat 18.00'e kadar olan propaganda serbestliği süresinde, denetim ve gözetim yetkisinin ilçe seçim kurullarında; bu tarih aralığı haricindeki zamanlarda ise, aynı yetkinin mahallin en büyük mülki amirinde olduğuna karar verilmiştir. Bu karardan da görüleceği üzere; Belediyemizin siyasi parti propagandalarının yapılmasına ilişkin yasak getirme, engelleme, izin verme, denetim yapma...vb gibi herhangi bir yetki ve sorumluluğu bulunmadığı gibi hiçbir siyasi parti yararına ekonomik katkı sağlaması da söz konusu değildir.

Tüm bunlara rağmen bir takım kötü niyetli kişilerce Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk alanında bulunan Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında, Alaşehir Kaymakamlığı'nın kolluk kuvvetleri (polis/jandarma) marifetiyle yürüttüğü ve O'nların denetimi ve gözetimi altında yapılan bir siyasi parti propagandasından Alaşehir Belediyesi sorumlu tutulmaya çalışılmaktadır. 

Kurumumuz ve yönetimimiz hakkında sosyal medyadaki bu asılsız ve mesnetsiz iddialar hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır.  

Bilinmelidir ki tüm bu çirkin karalama kampanyaları ve asılsız iddia sahipleri bizi ilk günden beri şiar edindiğimiz hedefimizden saptıramayacaktır. Bu kişileri halkımızın takdirine bırakıyorum. Halkımız onlara gereken cevabı verecektir. Bizler geçmişte olduğu gibi gelecekte de her şeyin en güzelini hak eden halkımız için hiçbir ayrım gözetmeksizin kaliteli belediyecilik anlayışımızı sürdürmeye daha çok çalışmaya, daha çok hizmet üretmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

hdp alaşehir hdp alaşehir miting hdp alaşehir gösteri alaşehir hdp