Alaşehir'de Binlerce Kişiye İş İmkanı Geliyor

Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir'de tarım organize sanayi bölgesinin çalışmalarına başlandı. Proje tamamlandığında binlerce kişiye iş imkanı doğacak.

Reklam
Reklam

 

Alaşehir'de, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (TDİOSB) kuruluş çalışmalarına başlandı. Proje tamamlandığında, 3 bin kişiye iş imkanı doğacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Manisa programına katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Alaşehir'de Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulacağını açıklamıştı. Kemaliye Mahallesi bölgesinde kurulacak bölge için çalışmalara başlanırken, teknik incelemeler yapıldı.

Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Daire Başkanı Deniz Oruç ve teknik ekibi, Alaşehir ilçe Tarım ve Orman Müdürü Tarık Memiş, Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Musatafa Seyhan, Manisa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitki Sağlığı Şube Müdürü Köksal Aksu ve teknik elemanlar çalışmalara katıldı. 1.8 milyon metrekarelik alanda yer alacak Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin kuruluşu tamamlandığında; jeotermal ısıtmalı olacak ve aynı zamanda teknoloji tarım alanında etkin bir şekilde kullanılacak.

Proje tamamlandığında, 1500 kişi sera içerisinde, 1500 kişi ise sera dışındaki muhtelif alanlarda istihdam edilebileceği öğrenildi.

alaşehir sera alaşehir alaşehir iş alaşehir işçi alımı alaşehir personel alımı alaşehir iş imkanı alaşehir kemaliye sera alaşehir sera bölgesi