Alaşehir'de Bayrak Krizi Yaşandı

Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir'de dün gece, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bin metrelik Türk bayrağının caddeye asılma sürecinde bayrağın ucunun bulunması için cadde üzerine serilmesi ve o esnada park halindeki bir aracın bayrağın üzerinden geçmesi büyük tepki topladı. Valilik, yaşanan olayla ilgili soruşturma başlattı.

Reklam
Reklam

 

Alaşehir'de Cumhuriyet Bayramı öncesi bayrak krizi yaşandı. Bayram etkinlikleri kapsamında bir caddeye asılması planlanan yüzlerce metre uzunluğundaki Türk bayrağının cadde boyunca yere serilmesi ve üzerlerinden aracın geçtiği görüntüler üzerine adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Yaşanan olay sonrası MHP Manisa İl Başkanı Av. Ömer Baysal, CHP'li Alaşehir Belediyesini eleştirerek yaptığı açıklamada, "Rengini şehitlerimizin kanından alan Al Bayrağımızın yerlerde olması Türk Milletinin vicdanında derin bir yara açmıştır." ifadelerini kullandı.

Baysal'ın açıklaması şu şekilde: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmirde Yunan bayrağının yere serilmesinden sonra söylediği “Bayrak bir milletin özgürlük alametidir, düşmanında olsa hürmet lazımdır.” sözleri bugün ne yazık ki kendi bayrağımız için bile CHP’li Alaşehir Belediyesi tarafından unutulmuş ve hiçe sayılmıştır. Rengini şehitlerimizin kanından alan Al Bayrağımızın yerlerde olması Türk Milletinin vicdanında derin bir yara açmıştır.

Milliyetçi Hareket Partisi, Türk Bayrağının ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin canı pahasına savunucusu ve teminatıdır.
CHP Belediye Başkanı ve yönetimini bir kez daha uyarıyorum; bundan sonra yapacakları organizasyonlarda Türk Milletinin manevi değerleri ve Atatürk’e karşı her türlü saygısızlıkta karşılarında Milliyetçi-Ülkücü Hareketi ve Aziz Milletimizi bulacaklardır. Konu ile alakalı takdir Yüce Türk Milletinindir" ifadelerini kullandı. 

Öküzcüoğlu, "Bayrağa Yapılan Bu Saygısızlığı Kınıyorum" 

Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ise yaşanan olayla ilgili şu açıklamada bulundu , "Bayrak asma çalışmaları esnasında, bayrak ipi kopmuş ve bayraklar yere düşmüş. Kısa sürede bayraklar toplandı. Ancak bu esnada densiz, kendini bilmezin birisi park halindeki otomobiliyle, bayrakların üzerinden hareket etmiştir. Bu davranış affedilir bir davranış değildir. Bayrağa yapılan bu saygısızlığı kınıyorum" dedi. 

Bu davranışın, affedilir bir davranış olmadığını belirten Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, "Cumuhuriyetimizin kuruluş yıl dönümü nedeniyle şehrimizi bayraklarla süslüyoruz. İnşallah bayramımızı da en güzel şekilde kutlayacağız. Sosyal medya üzerinden yapılan eleştirileri değerlendirerek kimse bizim bayrak sevgimizi, Atatürk sevgimizi sınamasın. Biz Atatürk çocuğuyuz, bayrağımızı da çok severiz. Bayrak ipinin uzunluğu bin metre, personelimiz bayrak asma çalışmaları esnasında, bayrak ipi kopmuş ve bayraklar yere düşmüş. Kısa sürede bayraklar toplanmışlar. Ancak bu esnada densiz, kendini bilmezin birisi park halindeki otomobiliyle, bayrakların üzerinden hareket etmiştir. Bu davranış affedilir bir davranış değildir. Bayrağa yapılan bu saygısızlığı kınıyorum. Sosyal medya üzerinden yapılan karalama paylaşımlarını da vatandaşlarımızın taktirine bırakıyorum. dedi.

Valilik Tarafından Soruşturma Başlatıldı 

Öte yandan Manisa Valiliği sosyal medya üzerinden paylaşılan fotoğraflar ve yapılan haberlerle ilgili bir yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, Basın yayın organlarında yer alan Alaşehir ilçemizde şanlı bayrağımızın ve Atatürk posterlerinin yere serildiği ve üzerinden araç geçtiğine dair görüntülerle ilgili olarak; olayın meydana gelmesinde ihmal ya da kusuru bulunanlarla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır denildi.

CHP Manisa İl Başkanı Balaban Yazılı Açıklamada Bulundu 

Yaşanan olayla ilgili, CHP’li Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu’nun vatan ve bayrak sevgisinden kimsenin şüphe etmemesi gerektiğini ifade eden CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban ise yaptığı açıklamada; 
“Alaşehir belediye başkanımız sayın Ahmet Öküzcüoğlu’nun 29 Ekim kutlamaları ile ilgili olarak 1000 metre uzunluğunda büyük bir Türk Bayrağını ilçede asma çalışmaları sırasında bayrağın kopması sonucu ve bayrağın ucunu bulmak için bayrağımızın geçici olarak yerde olmasını siyasi bir ranta dönüştürmek isteyen zihniyet sayın Ahmet Öküzcüoğlu’na haksız bir şekilde saldırmaktadır. 
Ahmet Öküzcüoğlu’nun  vatan, bayrak ve millet sevgisinden hiç kimse şüphe edemez. Her milli bayramlarda Alaşehir’i bayraklarla donatan, Alaşehir belediyesini borç batağından kurtaran, aldığı maaşı burs olarak dağıtan, hekim kimliğiyle binlerce yoksul  hastayı ücretsiz tedavi eden, onlara ekonomik destek sağlayan Alaşehir’in değil, bölgenin kalbinde taht kuran sayın belediye başkanımız sahipsiz değildir. Tüm CHP örgütü, 17 ilçe örgütümüz, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve halkımız sayın Ahmet Öküzcüoğlu’nun yanındadır. Ahmet Öküzcüoğlu gibi bir değeri sahiplenmek bizim için hem görev hem de onurdur" ifadelerini kullandı. 




alaşehir bayrak alaşehir haberleri alaşehir son dakika haberleri