Alaşehir'de, Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı Yapıldı

Alaşehir Manşet Haber - Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde bağımlılıkla mücadele toplantısı yapıldı.

Reklam
Reklam

 

Manisa'nın Alaşehir ilçe Kaymakamı Abdullah Uçgun, bağımlılıkla top yekun mücadele edilmesi gerektiğini söyleyerek, kamu kurum kuruluşları ve STK’larla müşterek çalışarak mücadelenin amacına ulaşacağını söyledi.

Kaymakam Abdullah Uçgun başkanlığında ilçede bağımlılıkla mücadele kurulunun toplantısı gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan Kaymakam UÇGUN; “Toplumun temel yapı taşı olan ailenin korunması Anayasamızın devlete yüklediği en önemli görevlerden biridir. Bu kapsamda en önemli konu başlıklarından biri ise hiç şüphesiz gençlerimizin her türlü kötü alışkanlıklardan korunmasıdır. Gençlerimizi bağımlılıklardan korumak üzere devletimiz kararlar almakta, hukuki düzenlemeler yapmakta, bizler de taşrada, alınan bu kararları titizlikle uygulamaya devam etmekteyiz. Milletimizin topyekün mücadelesini gerektiren her türlü bağımlılıkla mücadele bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir. “ dedi.

Toplantıda; Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu koordinesinde bağımlılık ile mücadele konusunda uzman personel tarafından belirli aralıklarla bağımlılık ile mücadele konusunda farkındalık eğitimi verilmesine, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yıllık plan yapılarak öğrenci ve öğretmenlere eğitim verilmesine, Alaşehir Müftülüğü koordinasyonunda imamlara bağımlılık ile mücadele kapsamında eğitim verilmesine, Madde bağımlıları dahil birçok suça ortam sağlayan metruk binaların onarılmasına, bu mümkün değilse yıkımına kararlılıkla devam edilmesine, Park ve Sokak aydınlatmaları konusunda tespit edilen eksikliklerin giderilerek, özellikle uyuşturucu kullanımı hususunda yüksek risk taşıyan park ve rekreasyon alanlarına kamera sisteminin kurumasına karar verilmiş, ayrıca UYUMA ve Yeşil Dedektör uygulamaları hakkında bilgi verilmiştir.

alaşehir uyuşturucu alaşehir kaymakam alaşehir abdullah uçgun kaymakam abdullah uçgun