Alaşehir'de Ayakkabı Hırsızı Kameraya Yakalandı

Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir'de bir apartmana giren şahıs kapı önlerinde bulunan ayakkabıları yanında getirdiği çuvala doldurup olay yerinden kaçtı. Hırsızlık anları apartmanın güvenlik kamerasına yansıdı.

Reklam
Reklam

 

Soner Vatansever / Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir'in merkez mahallelerinden Beşeylül Mahallesi üzerinde bulunan bir apartmanda meydana gelen olayda zanlı, gece saatlerinde apartmana geldi. Bütün dairelerin önüne bakarak beğendiği ayakkabıları alırken beğenmediklerini kenara koydu.

HIRSIZLIK ANI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Sabah olduğunda evlerinden çıkan vatandaşlar ayakkabılarının olmadığını görünce şok oldu. Güvenlik kamerası görüntülerini izleyince ayakkabıların, gece saatlerinde apartmana giren bir şahıs tarafından çalındığını gördüler. Zanlının, aldığı ayakkabılarla beraber apartman içinden rahat tavırlarla çıktığı görüntülendi.

HIRSIZLIK OLAYLARINA KARŞI TEDBİRİNİZİ ALIN!

Alaşehir'de İstasyon ve Beşeylül Mahalleleri başta olmak üzere ilçe genelinde bir çok apartmanda ayakkabı hırsızlığı yaşandı. Yaşanan olayların hepsi ufak ihmallerin sonucunda gelişti. Gece saatlerinde açık bırakılan apartman kapısı hırsızlara adeta davetiye çıkardı. Bana bir şey olmaz.” düşüncesiyle hırsızlıklara karşı önlem almayı ihmal edebiliyoruz. Geceleri rahat bir uyku uyumak ve evinizi daha güvenli kılmak sizin elinizde! İşte, hırsızlara karşı alınabilecek önlemler:

-Evde bulunmadığınız gecelerde bazı ışıklarınızı yanık bırakmanız kötü niyetli kimselere evde olduğunuz hissini verecek ve onları hiç ışık yanmayan evlere yöneltecektir. Hırsıza biz evde yokuz, rahatlıkla çalışabilirsiniz derecesine perdeleri sıkı sıkıya kapatmanız gündüzleri evinizin keşfedilmesini sağlayacaktır.

-Komşularınızla sürekli dayanışma içerisinde olun. Uzun süreli olarak evinizi terk edeceğinizde komşularınıza bilgi verip evinize göz kulak olmalarını tembih edin.

-Seyyar satıcı, bohçacı, falcı, dilencileri kesinlikle apartmana almayın. Apartmanınıza giren veya civarda uzun süre gördüğünüz bu tip kimseleri dikkatli bir şekilde takip edin.

-Değerli mücevher, bilezik ve benzeri eşyalarınızın toplu halde de olsa çekilmiş bir fotoğrafını, televizyon, müzik seti gibi elektronik eşyalarınızın seri numaralarını gösteren bir liste hırsızlığa uğramanız halinde yapılacak araştırmada çok yararlı olacaktır.

alaşehir hırsızlık alaşehir soygun alaşehir son dakika alaşehir asayiş