Alaşehir'de Aşure Hayrı geleneği devam ediyor

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir’de, Muharrem ayının gelmesi ile birlikte başlayan Aşure Hayırları devam ediyor. Çok sayıda kişi ve kuruluş aşure dağıtırken, Baklacı Mahallesi'nde ikamet eden Eylem Durasıllı isimli vatandaş da komşularına aşure ikram etti. 

Alaşehir’de aşure geleneği devam ediyor. Aşure gününde başlayan hayırlar nedeniyle pek çok kişiye aşure ikramı yapıldı. Baklacı Mahallesi'nde de aşure geleneği bozulmadı. Muharrem ayının gelmesiyle birlikte Alaşehir genelinde aşure kazanları kaynamaya başlarken Eylem Durasıllı isimli vatandaş da, evinde hazırladığı aşureyi komşularına dağıttı. Her yıl aşure geleneğini yaşatmaya çalıştıklarını anlatan Durasıllı, “Bu gün bizde komşularımıza aşure dağıttık. Geleneklerimizi yaşatmamız gerektiğini düşüyorum” dedi. Mahalle sakinlerinden Zeynep Güraslan da, “Komşumuz Eylem hanım aşure getirdi. Çok da lezzetli olmuş. Kendisine teşekkür ediyorum. Allah, kabul etsin. Bu gelenekler yaşatılmalı ” dedi.

"KOMŞULARIMIZIN HAYIR DUASINI ALIYORUZ"

Alaşehir’de geleneksel olarak bayram arifelerinde pişi, Muharrem ayında ise aşure yapılarak komşulara dağıtıldığını belirten Eylem Durasıllı, ", “Yaptığımız bu aşureye bir çok çeşit ürün katılıyor. Aynen aşurede olduğu gibi biz de bu tatlı vasıtasıyla insanları bir araya topluyoruz, tatlılık oluyor. Biz de bunlardan ayrı ayrı lezzet alıyoruz. Birlik ve beraberlik ortamı sağlanıyor. Komşularımıza dağıtıyoruz. Onların hayır dualarını alıyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor" dedi.

alaşehir aşure alaşehir alaşehir yardımlaşma