Alaşehir'de aşırı sıcaklıklara rağmen üreticiler iş başında

Soner VATANSEVER/ Alaşehir Manşet Özel Haber- Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümün başkenti Alaşehir'de erken eren üzüm çeşidi olan 'superior seedless'te hasat, aşırı sıcak havaya rağmen aralıksız devam ediyor.

Tüm yurdu etkisi altına alan çöl sıcaklıkları hayatı olumsuz etkilemeye devam ederken Alaşehirli üzüm üreticileri, erken eren superior cinsi üzümlerinin hasadı için bağlarında çalışmalarını sürdürüyor.

Alaşehir’de erkenci olarak yetişen üzümler, hasat edilmeye başlandı. Bu yıl bölgede yoğun yağışlar nedeniyle erkenci üzümler, kalitesi ve verimiyle üreticisinin yüzünü güldürdü.

Erkenci cins olarak bilinen “Süperior” üzümler kesilerek hasat edilmeye başlandı. Kent genelinde ilk hasadın yapıldığı üzümlerin toplanması için başlatılan hummalı çalışma aşırı sıcak havaya rağmen aralıksız devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde başlayan üzüm kesme işlemi hava sıcaklığının zirve yaptığı öğle saatlerine kadar devam ediyor. Günlük yevmiye ile çalışan tarım işçileri asmalardaki üzümleri toplayarak araçlara yüklüyor. Özenle toplanan üzümler araçlara yüklendikten sonra farklı bölgelere sevkiyatları yapılıyor. Kalite bakımından Türkiye’nin en iyi üzümleri arasında gösterilen ’Süperior’ üzümler, bu yıl fazla yağışlardan dolayı rekoltesinin bol ve kaliteli olması üreticisini memnun etti.

alaşehir üzüm alaşehir süperior üzüm sarıgöl üzüm üzüm hasadı