Alaşehir'de aşırı sıcak hava en çok onları etkiliyor

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber - Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıktığı ve sıcaklığın gölgede 41 dereceye ulaştığı Alaşehir'de, inşaat ustaları zorlu mesailerini sürdürüyor.

Ülke genelinde etkili olan kavurucu sıcaklar Alaşehir'de de yoğun olarak hissedilirken, gölgede 41 dereceye ulaşan havada ağır işlerde çalışanlar etkileniyor. Bağda çalışan tarım işçilerinin yanı sıra inşaat yapımında çalışan ustalar kavurucu sıcaklara rağmen işlerini sürdürüyor. Geçimlerini sağlamak için aşırı sıcağa rağmen çalışmak zorunda olan ustalar, beton sıcağıyla adeta kavruluyorlar.

"SICAĞA RAĞMEN İŞLERİ YETİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ"

Kavurucu sıcakların etkili olduğu Alaşehir'de müteahhitlik yapan Yeter Taşçı; "İlçede yaklaşık 10 yıldır müteahhitlik yapıyorum. 40 personelim ile birlikte sürekli sahadayız. Bizim işlerde ne soğuk etkili oluyor ne de sıcak. Çünkü bu işi bir an önce teslim etmek zorundayız. Özellikle son dönemde enflasyona bağlı olarak ev yaptıran vatandaşlar bir an önce süreci tamamlamak istiyor. Çünkü gün geçtikçe malzemelere zam geleceğini düşündüğü için bizlerden bir an önce işi tamamlamamızı talep ediyor. Biz de bu isteği kırmadan elimizden geldiğince bir an önce teslim etmek için çaba gösteriyoruz. Bu yüzden bizi ne soğuk ne de sıcak durduramıyor. Zorlansak da işimize olan sadakatimiz bu zorluğun üstesinden gelmemizi sağlıyor" dedi.

"İÇTİĞİMİZ SUYUN HADDİ HESABI YOK"

Taşçı inşaat bünyesinde çalışan 20 yıllık duvar ve kalıp ustası iki çocuk babası Necati Kuru (58) havaların aşırı sıcak olmasına rağmen çalışıp evlerine ekmek götürmesi gerektiğini belirterek; "Yıllardır müteahhit Yeter Taşçı bünyesinde çalışıyoruz. Yaz kış aralıksız iş oluyor. Kışın soğuklarda bir şekilde ateş yakarak kalın giyinerek sorunu çözüyorsunuzda yazın güneşten kaçacak yerimiz olmuyor. Güneşin kavurucu sıcaklığına betonun sıcaklığıda eklenince çok bunaltıcı oluyor ama yapacak bir şey yok. Çalışıp eve ekmek götürmek zorundayız. Sürekli su içiyoruz, içtiğimiz suyun haddi hesabı yok. Allah sağlık sıhhat verdikten sonra sıcak da soğuk da bir şekilde hallediliyor" açıklamasında bulundu.

alaşehir inşaat alaşehir taşçı inşaat alaşehir yeter taşçı alaşehir