Alaşehir'de, -7 dereceyle son 79 yılın soğuk rekoru bekleniyor

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber - Sibirya kökenli Aybar soğuk hava dalgası Türkiye’nin bir çok bölgesinde soğuk hava rekorlarının kırılmasına neden olacak.

Alaşehir’de dün akşam saatlerinden itibaren etkili olması beklenen soğuk hava dalgası nedeniyle bugünden itibaren sıcaklıklarda hissedilir derece de düşüş yaşanacak.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre Alaşehir’de Cuma gününden itibaren gece hava sıcaklıkları sıfırın altına inecek. Hafta başına kadar etkili olması beklenen soğuk hava dalgası nedeniyle özellikle Cuma gecesi sıcaklıkların -7 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Manisa'da bugüne kadar Mart ayı itibariyle kaydedilen en düşüş sıcaklık, 6 Mart 1943 yılında -6.7 derece olarak kayıtlara geçmişti. İlçemizde görülecek olan -7 derece ile son 79 yılın en düşük sıcaklık rekoru bu sene kırılmış olacak.

Alaşehir'de Kuvvetli Zirai Don Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan zirai don uyarısında; Sıcaklığın gün içinde düşüşü genellikle öğleden sonra başlayıp, gece yarısından itibaren kritik seviyenin altına düşer. Düşüş gündoğumuna kadar sürer. Bu düşüş, gökyüzünün açık yada kapalı olmasına, rüzgar şiddetine, havadaki nispi nem oranına, yağışa, topografyanın güneşe karşı konumuna göre hızlı yada yavaş olabilmektedir. Sıcaklığın en düşük olduğu saatler sabaha yakın saatler olup genellikle gündoğumundan hemen önce pik değere ulaşmaktadır. Tarımsal üretiminde meydana gelen zararlar, genellikle bu aralıkta meydana geldiğinden, üreticilerimizin tedbirlerini bu periyot için planlaması, meydana gelebilecek zararı en aza indirecektir.

Alaşehir için tahmin edilen bir haftalık hava tahmin raporu ve Zirai Don haritaları aşağıdadır;





alaşehir don alaşehir zirai don alaşehir şiddetli soğuk alaşehir kar