Alaşehir'de 625 Adet Ağaç Dikildi

Alaşehir Manşet Haber - Geleceğe Nefes 11 Milyon Fidan kampanyası kapsamında Alaşehir Evrenli Mahallesi ve Matarlı Mahallesi ağaçlandırma alanlarında 625 fidan toprakla buluşturuldu.

Fidan dikimine Alaşehir Kaymakamı Alper Faruk  Güngör , Belediye Başkan vekili Emir Engin, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sert  kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar. Alaşehir Orman Bölge Şefi  Yasin Demirer fidan dikim ve fidan özelliklerini anlattı.  Ağaçlandırma sahasına 600 adet fıstık çamı ve 25 adet  servi fidanı dikimi yapıldı.

İlk fidan dikimini yapan, fidana can suyu  veren Alaşehir kaymakamı  Alper Faruk  Güngör, Cumhurbaşkanlığınca başlatılan Milli Ağaç Seferberliği kapsamında  bu gün ilçemizde 11.11’de Türkiye Yüzyılına Nefes Kampanyası  adı altında ağaçlandırma faaliyetinde bulunduk.  Ülkemizin her noktasında bugün bu faaliyet icra ediliyor.  Bizde 600 kadar fidanı toprakla buluşturduk.  Hayırlı olsun, inşallah fidanlarımız tutacak, Ülkemizin yeşilliğine katkı vereceğiz, dedi. 

Üniversite öğrencisi Büşra Özer,  Buraya fidan dikmeye geldik. Çünkü orman yangınlarından dolayı çok ağaç, çok nefes kaybettik.  Bu yüzden yeni nesillere nefes olmak için  hep birlikte ağaç dikeceğiz, dedi. 

Üniversite öğrencisi Bilal Çetin,  her geçen gün kirlenen çevremizden dolayı yeni nesillere güzel bir dünya bırakmak istiyoruz, herkesi ağaç dikmeye çağırıyoruz,  dedi. 

Üniversite öğrencisi Ayşenur Arıcan, buraya geleceğimiz için ağaç dikmeye geldik, oran yangınları fazla olduğun için ülkemizde her geçen gün ağaç sayısı azalıyor, bizde ağaçları çoğaltmak için hep birlikte  buraya ağaç dikmeye geldik, dedi.

alaşehir fidan dikimi alaşehir orman alaşehir ağaç dikimi