Alaşehir'de 17 bin öğrenci için ders zili çaldı

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Özel Haber - Alaşehir’de dün sabah tüm öğrenciler okulun yolunu tuttu. İlçe genelinde resmi/özel 8 anaokulu, resmi/özel 29 ilkokul, 18 birleştirilmiş ilkokul, resmi/özel 30 ortaokul ve resmi/özel 14 lisede eğitim gören 17 bin 530 öğrenci için 2022-2023 öğrenim yılı için ilk ders zili çaldı. Alaşehir’de örgün eğitim alan öğrenci sayısı Ahmetli, Gölmarmara ve Köprübaşı ilçelerinin toplam nüfusundan fazla. 

Alaşehir’de İlk ve ortaöğretim kurumlarındaki öğrenciler için dün, yeni eğitim-öğretim yılı başladı. Yaz tatilinin ardından ilk ders zilinde öğrencileri yalnız bırakmayan Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş ve ilçe milli eğitim şube müdürleri, öğrencilerin ilk ders heyecanına ortak oldular. Bu sene Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu’nda yeni yıl açılışına katılan Hüseyin Güneş yaptığı açıklamada, "Değerli idarecilerimiz, değerli öğretmenlerimiz, sevgili çocuklarımız ve saygıdeğer velilerimiz; tüm eğitime gönül veren paydaşlarımız ile birlikte yeni eğitim öğretim yılının başlamasının heyecanı içindeyiz. Geleceğimizin inşa ve şekillenmesinde oldukça önemli olan bu yolculuğumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum. Eğitim teknolojileri ne kadar gelişirse gelişsin insanın insan, kafanın kafa üzerindeki etkisi hiçbir zaman ortadan kalkmaz. Bu da demek oluyor ki öğrenci merkezli bir eğitimde, öğretmen asli unsur, teknoloji ise tamamlayıcı unsurdur.

Öğrencinin, öğretmeninin rehberliğine ihtiyacı eğitimin her düzeyinde olacaktır. Öğrencilerimize öyle öğretmen olmalıyız ki, siz onların öğretmeni olduğunuz için kendilerini şanslı hissetsinler. En kusursuz, en harika öğretim programları hazırlansa, en mükemmel yönetmelikler yayınlansa, en zengin materyaller geliştirilse de, uygulayıcılar öğretmenlerdir. Öğretmenlerimizin benimseme düzeyi, özverisi ve uygulama birliği üst düzey önemlidir. Başarı, ancak o zaman mümkündür.

Yaşadığımız ve gelecekte yaşayacağımız dünyanın şartlarına ayak uydurabilmek ve sürekli gelişen medeniyet seviyemizin devamını sağlayacak yegâne ve en büyük gücümüz insan sermayemizdir. Bu kapsamda çocuklarımızın çalışkan, akıl ve bilimin ışığında yetişen, kendi değerlerimize sahip çıkarken evrensel değerleri de içselleştirecek biçimde yetişmelerini önemsiyoruz.

Eğitimde 2023 hedefleri, 2053 ve 2071 vizyonu ile ülke olarak el birliği ile harika işlere imza atacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

Öğrenci velileri için hayatta yapılacak en önemli işin, çocukların eğitimiyle ilgilenmek olduğunu belirten Güneş ”Diğer bütün önemli işlerimiz, bundan sonra gelir, gelmelidir. Bu nedenle lütfen bizi yalnız bırakmayınız. Çocuğunuzun hem eğitim hem öğretimdeki başarısı okul ile ailenin sağlam ve sürekli işbirliği ile mümkündür” ifadelerini kullandı.

“Günde Yaşımızın Yarısı Kadar Kitap Okumalıyız”

Yeni yıl açılış konuşmasında öğrencilere kitap okumanın öneminden de bahseden Güneş; “Düzenli kitap okumak hep kişisel gelişimimiz hem de ruhsal sağlığımız açısından önemli bir yer tutmaktadır. Günde en az yaşımızın yarısına denk gelecek şekilde kitap okumalıyız. Mesela on yaşındaysak düzenli olarak her gün en az 5 sayfa kitap okumalıyız. Öğrencilerimiz, ülkemizi daha güçlü yarınlara taşıyacak. Bu nedenle, hem kendinize, hem ailenize, hem milletimize karşı sorumluluklarınızı şevkle yerine getirmeniz sizden tek beklentimiz. Bizler her zaman yanınızda olacağız. Eğer bir başarı yakalayacaksak ki yakalayacağız, bu başarı hikâyemizin kahramanları yönetici, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, velilerimiz top yekûn tüm vatandaşlarımızla birlikte yapacağımız bir gayretin sonucu olacaktır. Tek taştan duvar olamayacağı bilinciyle, birlikte çalışacak ve birbirimize omuz vereceğiz.

Bu duygu, düşüncelerle, Alaşehir’deki öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz başta olmak üzere tüm eğitim camiamıza başta sağlıklı olmak üzere, keyifli, verimli, huzur ve başarı dolu bir eğitim öğretim yılı diliyorum” ifadelerini kullandı.

2022-2023 eğitim-öğretim yılında ilk ara tatil, 14-18 Kasım 2022’de yapılacak. Okullar, 23 Ocak-3 Şubat 2023’te ise yarıyıl tatiline girecek. İkinci ara tatil de 17-20 Nisan 2023’te yapılacak. Eğitim öğretim dönemi, 16 Haziran 2023’te sona erecek.


alaşehir milli eğitim alaşehir ilçe milli eğitim müdürü hüseyin güneş alaşehir ilkokul