Alaşehir Belediyesi'nden çiftçiye mazot ve beton direk desteği

Alaşehir Manşet Haber -  Alaşehir Belediyesi mecliste oy birliği ile aldığı kararla Alaşehir'de 5 dönüm ve altında bağ sahibi olan çiftçilere 30'ar litre mazot ve 10'ar adet  beton bağ direği dağıtma kararı aldı. Karar doğrultusunda başvuruda bulunan 161 çiftçiye mazot, 147 çiftçiye beton bağ direği dağıtımı yapıldı.

Alaşehir Belediyesi 5 dönüm ve altında bağ sahibi olan çiftçilere 30'ar litre mazot ve 10'ar adet  beton bağ direği dağıttı. Eski Garaj'da yapılan dağıtıma gelen çiftçiler plastik bidon ve tenekelerle sıra oluşturdu. Törene Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu'nun yanı sıra Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı ve İç Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı Fethi Yaşar, İç Anadolu Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Salim Çoruk ve Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Bayram ile birlikte törene katıldı.

'BETON DİREK DESTEĞİ VERİYORUZ'

Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu mazot ve beton direk dağıtımlarını yaptıktan sonra yaptığı konuşmada, "Alaşehir çiftçi memleketi, biz topraklara bir ekeriz, üç alırız. Bununla da çocuklarımızı evlendiririz, sünnet yaparız, geçimimizi sağlarız.  Bizim hedefimiz çiftçiyi yaşatmak, kırsaldan kalkınmayı gerçekleştirmek. Bunun için Çiftçi Kayıt Sistemi'nde (ÇKS) 5 dönümün altında olan çiftçimize mazot ve bağlarda kullanılan beton direk desteği veriyoruz.  Amacımız onlara bir nebze de olsa can suyu verebilmek. Çünkü gübre, zirai ilaç, kırsal sulamalardaki elektrik ve mazot fiyatları çiftçimizin belini büküyor. Onları yaşatmak bizim için önemli, her daim destek verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Bu desteklere, meclis üyelerimizle beraber oy birliği ile karar verdik. Ekilmedik bir karış toprağımız kalmasın istiyoruz" dedi.

'ÜRETİMDEN VAZGEÇMEYİN'

Törene misafir olarak katılan ve mazot dağıtımını yapan Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Türkiye tarıma da, hayvancılığa da önem vermek zorunda. Güzel bir coğrafyamız var, her şeyin yetişebildiği dünyanın ender ülkelerinden birisiyiz.  Ama ne yazık ki çiftçimiz girdi fiyatlarının da yüksek olması, ürettiğinin karşılığını almama gibi durumlar nedeniyle hayvancılığı  terk ediyor ama biz üretmeye mecburuz. Tarıma dünyanın bütün ülkeleri ciddi destek veriyor, biz de ciddi destek vermek zorundayız. Çünkü dünyanın en büyük silahı, iklim değişikliğinden dolayı yarın tarım olacak. Daha fazla üreten, dünyaya ihraç eden bir konuma gelmeliyiz. Belediye başkanlarımız da tarımın güçlü olduğu il ve ilçelerde küçük ve orta boy işletmecilere büyük destek veriyor. Bu da bu ülkeye yapılabilecek en önemli hayırdır, diye düşünüyorum. Ben çiftçilerimize 'Üretimden vazgeçmeyin' diyorum" ifadelerini kullandı.



alaşehir çiftçi destek alaşehir ücretsiz mazot alaşehir hibe alaşehir belediyesi ücretsiz mazot