Alaşehir Belediyesi'nden Çiftçiye 70 bin Fide Desteği

Alaşehir Haberleri - Tüm dünya ile birlikte ülkemizi de etkisi altına alan yeni tip Koronavirüs salgını karşısında Alaşehir Belediyesi'nce açıklanan acil önlem paketi kapsamında çiftçilere 70 bin sebze fidesi dağıtımına başladı.

Reklam
Reklam

 

Alaşehir Belediyesi'nce açıklanan acil önlem paketi kapsamında çiftçilere 70 bin sebze fidesi dağıtımına başladı.

Alaşehir Belediyesi gerek kendi serasında yerli tohumlardan ürettiği, gerekse Alaşehir’de yerli tohumlardan üretim yapan üreticilerin sebze fidelerini alarak, çiftçilere ücretsiz olarak dağıtmaya başladı. Belediye seralarında yerli tohumdan üretim yapan ve yeni tip Koronavirüs salgını nedeniyle pazarlarda satış yapamayan fidancıların mağdur olmamaları için fidanlarını da alan belediye, çiftçilere ücretsiz olarak dağıtıyor. Fidan ihtiyacı olan çiftçilerin, bu uygulamadan yararlanabilmeleri için Zabıta Müdürlüğüne isimlerini yazdırmaları yeterli oluyor. 

Açıklanan acil önlem paketi kapsamında çiftçilere 30 bin adet domates, biber ve patlıcan fidesi dağıtımı planlarken, gelen yoğun talep sonrası 30 bin adet olarak planlanan hedefi 70 bin adete çıkardıklarını ifade eden Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, "Yaşanan Korono felaketi sonrasında vatandaşlarımızın gıdaya ulaşımındaki tüm sorunları ortadan kaldırmak için bu uygulamayı hayata geçirdik. Özellikle çiftçilerimizin mağdur olmaması için elimizden geleni yapacağız. Uygulama kapsamında 30 bin fide dağıtıcağımızı belirtmiştik ancak gelen yoğun talep üzerine bu rakamı 70 bin adete yükselttik. Bu uygulamada bir diğer amacımız da yerli fidan kullanarak, gelecek yıllarda kendi tohumumuzu üretmek olacak. Ata’mızın dediği gibi köylünün milletin efendisi olduğunu hiçbir zaman unutmayacağız" ifadelerini kullandı.

alaşehir belediyesi alaşehir belediyesi ücretsiz fidan alaşehir ücretsiz fide alaşehir haberleri