Alaşehir Belediyesi, Çiftçi ve Esnafa Nefes Olacak

Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren dar gelirli çiftçi ve esnafa nefes aldıracak destek ve ekonomik önlem paketini açıkladı.

Reklam
Reklam

 

Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren çiftçi ve esnaf için ekonomik önlem paketi açıkladı.

Öküzcüoğlu, sosyal medya hesabından duyurduğu önlem paketinde şu ifadelere yer verdi ;

"Dünya çapında etkili olan ve ülkemizi de olumsuz yönde etkileyen korona virüs salgını karşısında, Alaşehir Belediyesi olarak kendi ilçemizde başta çiftçilerimiz olmak üzere esnafımızın ve tüm vatandaşlarımızın ekonomisini korumak üzere 3 aylık ekonomik önlem paketimizi hazırladık.

Önlem paketimizde çiftçilerimize ücretsiz fidan dağıtımı, mazot desteği, belediye tarım araçlarının ücretsiz olarak kullanılması, tarımsal sulama fiyatlarında indirim ve Belediyemize ait işyerlerinin kiralarının ertelenmesi gibi vatandaşlarımızı rahatlatıcı önlemler bulunmaktadır.

Alaşehir Türkiye’nin üzüm ambarıdır. Alaşehirlilerin yüzde 98’i başta üzüm olmak üzere tarımla geçimini sağlamaktadır. Dünyaca ünlü Sultaniye Üzümümüzün yetiştirilmesi için önlemler almamız gerekmektedir.
Alaşehir’de yaşayan çiftçilerimiz, esnaflarımız ve vatandaşların, salgın bitinceye kadar mağduriyet yaşamamaları için alınan önlemler paketimizde vatandaşlarımızın işlerini, aşlarını ve en büyük gelir kaynağı olan tarım gelirlerini kaybetmemelerini sağlamayı hedefledik.

Sürdürülebilir ve sağlıklı gıda yetiştirebilmemiz için belediyemizin hazırlamış olduğu pakette;

1. Çiftçilerimize bölgemiz fidancılarından tedarik edilen yerli tohumlardan yetiştirilmiş 25 bin adet domates, patlıcan, biber fidanı ücretsiz olarak dağıtılacaktır.
2. Tarım alanlarında kullanılmak üzere belediyemize ait kazayağı, ızgara, pulluk, pulvarizatör gibi araç gereçler günlük ücretsiz olarak kullanabileceklerdir.
3. Önlemlerimiz kapsamında ayrıca, belediyemize ait iki akaryakıt istasyonumuzda çiftçi belgesi ile gelen çiftçilerimizin traktörlerine bayi kârı alınmadan mazotta indirim desteği verilecektir.
4. Tarımsal sulama kaynaklarımızdan faydalanan çiftçilerimiz için Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz tarafından yüzde 10 bedelsiz sulama hakkı verilecektir.
5. Belediyemize ait araziler çiftçilerimiz tarafından ekip biçmek için çok cüzi rakamlarla kiraya verilecektir.
6. Paketimizde esnaflarımızı da unutmadık. Belediyemize ait işyerlerinde kiracı olan ve karantina tedbirleri nedeniyle işyerleri kapalı olan esnafımızdan 3 ay süresince kira alınmayacaktır.

Buradaki temel amacımız, insanı yaşatalım ki, devlet yaşasın. Bizde elimizdeki kısıtlı imkânlara rağmen, belediyemize ait tüm imkânları vatandaşlarımızın menfaatine kullanarak, insanlarımızın salgın karşısında mağdur olmamaları için çalışıyoruz.

Alaşehir Belediyesi olarak verdiğimiz desteklerle, vatandaşımızın ekonomik olarak bu salgından an az zararla çıkması için çalışıyoruz.
Biz krizi yöneteceğiz, krizin bizi yönetmesine izin vermeyeceğiz.
Bu amansız ve acımasız salgını hep birlikte yeneceğiz ve birlikte başaracağız.

 

alaşehir belediye başkanı ahmet Öküzcüoğlu alaşehir alaşehir esnaf alaşehir koronavirüs