Alaşehir Belediye Başkanı Öküzcüoğlu, bir dönem daha aday olacak

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, belediye başkanlığına bir dönem daha ve son kez aday olacağını açıkladı. Borç batağında devraldıkları belediyenin şuan bir çok borcunun ödendiğini belirten Öküzcüoğlu, "Göreve geldiğimiz günden bu yana bir yandan borç ödüyor, bir yandan da ilçemizde hizmet üretmeye çalışıyoruz. Göreve gelmeden önce vatandaşlarımıza söz verdiğimiz gibi tıkır tıkır çalışıyoruz, teker teker yapıyoruz. Üstelik bir taraftan da borç ödüyoruz" ifadelerini kullandı.  

Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, çalışan gazeteciler günü nedeniyle, Alaşehir'de görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarıyla akşam yemeğinde bir araya gelirken, Alaşehir'e en iyi hizmeti sunabilmek için bir dönem daha belediye başkanlığına aday olacağını açıkladı. Son kez aday olacağını belirten Öküzcüoğlu, "Vatandaşlarımızın oylarına bir dönem daha talibim. Göreve geldiğimiz günden bu yana hem belediyenin borçlarını ödedik hem de birbirinden önemli çalışmaları tamamladık. 2022 yılında yapılan çalışmaları özet olarak sizlerle paylaşmak istiyorum;

40.000 m2 sıcak asfalt - 35.000 m2 soğuk asfalt - 267.000 m2 kilit parke taş döşemesi çalışmasını gerçekleştirdik. 3 adet yeni köprü çalışmasını yıl içinde tamamladık. 5 adet çok amaçlı etkinlik salonunu faaliyete geçiridik. 6 camimizin (pazar camii, kadışeyh, bahçeli, horzumembelli, gülenyaka ve örencik camiileri) ve 3 okulumuzun (osman akça, mustafa beşikçi ve delemenler) tadilat ve boyama işlerini tamamladık.

2023 yılı içerisinde 4 adet daha etkinlik salonunu faaliyete geçireceğiz. Arazi yollarımızın bakımları yapıldı. Doğalgaz yama ve dolgu çalışmalarına 17 milyon lira harcadık ve harcamaya devam ediyoruz. Tarihimize sahip çıkıyoruz. Eski balık pazarı restorasyon çalışmamızı tamamlayarak alaşehirimize yakışır bir hale getirdik  Kurşunlu han restorasyon çalışmalarımızı tamamladık. Alakent evi restorasyon çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Eski hastane bahçesinde ve tren geçidi üstündeki alanda rekreasyon çalışmalarımıza başladık. Şeyhsinan mahallemizde pazar yeri olarak kullanılan alanın üzerini kapatarak çok amaçlı etkinlik alanı haline getirdik.

Evsel katı atık transfer istasyonunu çalışmamızı tamamladık. 1.Sınıf atık getirme istasyonunu faliyete geçirdik. 65 adet yeni çöp konteyneri ve 1180 adet çöp varili değişimini sağladık. Yüzme havuzu tadilat ve bakımını gerçekleştirdik. Çocuklarımız için tek kulelı iki kaydıraklı çift salıncaklı oyun grubu (18 adet) 2 kulelı 5 kaydıraklı 2 salıncaklı oyun grubu 5 adet olmak üzere toplam  23 adet oyun grubu kurulumunu tamamladık. Yeşilyurt ve killik mahallelerimizde 2 adet yeni park alanı ve çok amaçlı etkinlik salonunu tamamladık. 24 adet fitness aleti kurulumunu, 36.854 m2 park alanı çalışmasını, 1000 aileye tolam 5000 çuval odun yardımını, 2200 adet ağaç dikim çalışmasını, 100.000 adet mevsimlik çiçek dikim çalışmasını, 250.000 adet domates biber ve patlıcan fidadı dağıtımını yaptık. 500 çiftçimize mazot ve direk dağıtımı çalışmalarını tamamladık. Çamlıbel mahallemizde sondaj çalışmaları yaparak yaklaşık 500 dönüm arazinin sulanmasını sağladık. Önümüzdeki dönem bizim ve Alaşehir için tam anlamıyla hizmet yılı olacak. Borçlarımızı ciddi oranda azalttık, ilçemizi borçların faiz batağından kurtardık, bundan sonraki süreçte tamamiyle ilçemize yatırıma odaklanacağız. Her zaman şunu söylerim, Ahmet Öküzcüoğlu belediye başkanlığı döneminde çalışmadı desinler ama çaldı demesinler. En hassasiyet  duyduğum konu bu" ifadelerini kullandı.

alaşehir belediye başkanı alaşehir belediye başkanı ahmet öküzcüoğlu