Alaşehir Afşar Barajında Doluluk Oranı Yüzde 37

Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir'de tarımsal sulamanın yanı sıra bölgenin en önemli içme suyu kaynaklarından biri olan Afşar Barajı'nda su seviyesi yavaş yavaş yükseliyor.

Reklam
Reklam

Soner Vatansever / Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir'de tarımsal sulamanın yanı sıra bölgenin en önemli içme suyu kaynaklarından biri olan Avşar Barajı'nda su seviyesi artıyor. 1979 yılında yapılan ve 84 milyon metreküp kapasiteye sahip barajda doluluk oranı yüzde 37 seviyesine ulaştı.

Dünyaca ünlü Sultaniye cinsi üzümün Türkiye'deki ambarı konumunda olan Alaşehir'de şuan 71 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip olan Afşar Barajı'nda su seviyesi diğer birçok ilçedeki baraja oranla iyi bir seviyede. Afşar Barajında 2021 doluluk oranı geçtiğimiz yıl Nisan ayında yüzde 27'den bu yıl yüzde 37'ye yükseldi. Sarıgöl ilçesindeki Buldan Barajında 2021 yılında yüzde 2 olan oran bu yıl yüzde 6'ya çıktı. Gölmarmara'da bulunan Marmara Gölü’nün ise yüzde 1 olan doluluk oranı bu yıl yüzde 0 oldu. Soma Sevişler Barajında ise doluluk oranı yüzde 65'ten yüzde 52'ye düştü.

Manisa genelinde barajların son durumu aşağıdadır;


alaşehir afşar barajı afşar barajı doluluk oranı dsİ baraj doluluk oranları manisa barajların doluluk oranı manisa baraj doluluk oranları 2022