Alaşehir ADD'den Atatürk Yemeği

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Alaşehir Şubesi, Ulu Önder Atatürk'ün Alaşehir'e gelişinin 101.yıldönümü nedeniyle yemekli balo düzenledi.

Reklam
Reklam

Kurtuluş Savaşı sonrası Meclis Başkanı sıfatıyla 26 Ocak 1923 tarihinde Alaşehir'i ziyaret eden Atatürk'ün Alaşehir'e gelişinin 101.yılı nedeniyle Atatürkçü Düşünce Derneği Alaşehir Şubesi, Borsa Restaurant'da yemekli kutlama proğramı düzenledi.”Atatürk yemeği” adı verilen etkinliğe dernek üyeleri ve halkın yoğun katılımı oldu. Geceye katılan misafirler Türk Halk Müziği Sanatçısı Ozan Ozanca'nın türküleri eşliğinde unutulmaz bir gece yaşarken, Kemaliye Yörük Efeler Derneği'de Efelere özgü oyunlar sergileyerek katılımcılardan alkış aldı. 

Garipoğlu ; Cumhuriyetin Değerini Bilelim

Gece'de misafirlere bir konuşma yapan, ADD Alaşehir Şube başkanı Halil Garipoğlu,binbir zahmetle kurulan Cumhuriyet'in değerinin bilinmesi gerektiğine vurgu yaparak,"Bu tarz yemeklerin ADD tarafından geleneksel olarak düzenlenleneceğini ve Mustafa Kemal Atatürk'ün İlçeye gelişinin her yıl kutlanacağını" ifade etti. 

Öçal , Atatürk İlkeleri Ülke'de Egemen Olacak 

Atatürkçü Düşünce Derneği Alaşehir Şubesi Gençlik Kolları Başkanı Berna Öçal, "Atatürk İlkelerinin ülkede egemen olacağı düşüncesini 
savunduklarını ve Atatürk adının sonsuza dek yaşaması adına mücadele edeceklerini" söyledi.Kaya ; Atatürk'ün İlçemize Gelişini Resmi Programa Aldırmak İçin Çalışacağız 

Gece'nin sonunda bir açıklama yapan ADD Alaşehir Kültür Sanat Sorumlusu Veli Kaya ise, "Atatürk'ün birçok ilçe ve il'de o yöreye geldiği günler Kaymakamlık ve Valiliklerce kutlanıyor. Bu bağlamda bölgemizde bu etkinlikler Turgutlu, Manisa ve Akhisar'da resmi proğramlar dahilinde yapılıyor ama ilçemiz Alaşehir'de bu denli bir kutlama proğramı düzenlenmiyor. Ulu önderimiz Atatürk'ün Alaşehir'e gelişinin resmi proğram içine alınması ve her yıl kutlanması adına başvurularımızı yapacağız" diye konuştu.

alaşehir ADD alaşehir halil garipoğlu Kemaliye Yörük Efeler Derneği alaşehir atatürk