Alaşehir Adalet Ormanında Fidanlar Toprakla Buluştu

Alaşehir Manşet Haber - Manisa'nın Alaşehir ilçesi Narlıdere Mahallesindeki yaklaşık 10 dekarlık araziye, Denetimli Serbestlik sistemi içerisinde "kamuya yararlı bir işte çalışma yükümlüleri" tarafından bin ikiyüz adet çam fidanı dikildi.

Reklam
Reklam

 

Haber / Soner VATANSEVER - 21-26 Mart Orman Haftası nedeniyle Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün öncülüğünde Türkiye genelinde eş zamanlı olarak infaz uygulamaları kapsamında başlatılan proje ile, Alaşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Tahsin Kahraman'ın ev sahipliğinde yapılan adalet ormanı projesi'ne Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Cumhuriyet Savcıları, hakimler, gaziler, sivil toplum kuruluşları ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yükümlüleri katıldı.

Gerçekleştirilen proje kapsamında konuşan Alaşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Tahsin Kahraman; “Oluşturacağımız ormanlık alanlarla bir yandan doğaya katkıda bulunurken, diğer bir yandan da hükümlüleri faydalı bir işte çalıştırarak onları topluma kazandırmada yol almış olacağız.Yapmış olduğumuz faaliyetler ile yükümlülerin kurallara uyma becerilerini geliştirilirken, çalışma disiplini kazanma, başkalarının haklarına saygı gösterme ve zaman planlaması gibi hususlarda tecrübe kazanmalarını sağlıyoruz. Daha öncede yükümlülerimizle birlikte infaz uygulamaları kapsamında Alaşehir'de ihtiyacı olan okulların boya ve tadilat işlemlerini yerine getirmiştik. Bu konuda çok olumlu tepkiler aldık. Topraklarımızın yok olup gitmesini engelleyecek, gelecek nesillere daha yeşil ve yaşanabilir bir Alaşehir bırakmak açısından ilçemizde oluşturduğumuz Adalet Ormanı ile önemli bir projeye daha imza atmış olduk. Projeye öncülük eden başta Adalet Bakanımız Sayın Abdulhamit Gül olmak üzere, Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüze, yükümlü ve hükümlülerimize teşekkür ediyorum. Bu etkinlik vesilesiyle bizlere yardımcı olan Orman Bölge Müdürlüğü personellerinin de Orman Haftasını kutluyorum” dedi. 

"Adalet Ormanı’’ projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Alaşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Tahsin Kahraman, Alaşehir İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Zorpuzan, Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Alaşehir İlçe Müftüsü Necati Kara, Alaşehir Sosyal Hizmetler Müdürü Nevzat Bakay, Alaşehir Denetimli Serbestlik Müdür Vekili Mesut Sönmez, Alaşehir M tipi kapalı cezaevi müdürü Mesut Duyar, savcılar, hakimler, gaziler, denetimli serbestlik personelleri ile Sivil Toplum Kuruluşları ve yükümlüler katıldı.




alaşehir cumhuriyet başsavcısı hasan tahsin kahraman alaşehir alaşehir adalet ormanı alaşehir kaymakamı abdullah uçgun