Afet ve Acil Durum Toplantısı Yapıldı

Alaşehir Manşet Haber - Manisa'nın Alaşehir ilçesinde Acil ve Afet Durum toplantısı düzenledi.

Reklam
Reklam

 

Alaşehir Kaymakamı Abdullah UÇGUN başkanlığında “Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Toplantısı Kaymakamlık Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda; Manisa İl Afet Müdahale Planı kapsamında İlçe Afet Müdahale Planının, ilçemizdeki riskli yapıların yoğun olduğu bölgeler baz alınarak güncellenmesi, İlçemizin Batı Anadolu Fay hattında 1. Derece deprem bölgesinde olması nedeniyle olası bir deprem için yapılması gereken hazırlıklar, İlçemizde meydana gelebilecek afet veya acil durumlarda yürütülebilecek çalışmalar ve bu çalışmalarda görev alacak kurum ve kuruluşlar arasında işbirliği ve koordinasyonun belirlenmesi konuları masaya yatırıldı. Bu kapsamda Belediye Başkanlığının afet senaryosu, ilçemizdeki toplanma, barınma ve tahliye alanları, gönüllü yardım ekiplerinin oluşturulması, kurumlarımızın bu kapsamda yapabilecekleri katkılar, İlçe düzeyinde deprem vb. afetlere hazırlık olarak yapılması konuları ve İlçe Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezinin (AADYM) çalışmaları değerlendirildi.

Kaymakam Abdullah UÇGUN, konuşmasında “Genel olarak ülkemizin, deprem başta olmak üzere afetler bakımından riskli bir bölgede olduğunu, İlçemizin 1.derece deprem bölgesinde olduğunu , her kurum ve kuruluşun, hatta her vatandaşımızın afetlere hazırlıklı olması gerektiğini, bu nedenle, ilçe düzeyinde yasalar ve imkânlar çerçevesinde her kuruluşun afetlere hazırlıklı olması gerektiğini belirtti. Kaymakam UÇGUN, Bu kapsamda kaymakamlık olarak ilçemizde yaşayan herkesin muhtemel afetlere karşı duyarlı olması, kamu ve sivil toplumun böylesi durumlara daha hazırlıklı yakalanması için gerekli her türlü çalışmayı yapacaklarını söyleyerek konuşmasını bitirdi.

Toplantıda , Alaşehir Ulaştırma Eğitim Alay Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çalışanları tarafından olası bir deprem durumunda kurumlarının yapacağı çalışmalar hakkında sunum yaptı.

Toplantıya, İlçe Kaymakamı Abdullah UÇGUN başkanlığında, Garnizon Komutanı Ulş.Albay Ali İsmail Elalmış, Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa ZORPUZAN, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Nadir BİLBAY, Manisa Büyükşehir Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Himmet Güneş ile Maski temsilcisi ve ilgili kurum amirleri katıldı.


alaşehir kaymakamlığı alaşehir kaymakamı abdullah uçgun alaşehir acil durum ve afet alaşehir afet