Adnan Özdişçi: Adaylığımızı açıklamamız yetti, üzüm fiyatları artırıldı

TARİŞ başkan adayı Adnan Özdişçi; Bizim adaylığımızı ilan etmemiz dahi TARİŞ'de üzüm fiyatlarında %10 civarında bir artışa sebep oldu. Bu duruma bir taraftan sevinirken, diğer taraftan geç gelen ve düşük açıklanan rakamlar üzüm üreticimizi mağdur ettiği için geç alınmış bir karar. Üzümlerini satmak zorunda kalan üreticimizin elinde zaten bu sene yok denecek kadar az olan mahsul, satıldıktan sonra fiyat artırma açıklaması bizleri üzdü" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

TARİŞ Başkan Adayı Adnan Özdişçi yaptığı açıklamada;

"SAYGIDEĞER HEMŞEHRİLERİM VE ÇİFTCİ KARDEŞLERİM 

Bildiğiniz üzere 24.10.2023 tarihinde Tarişimize adaylığımı açıklamış bulunmaktayım. Ancak ne tesadüftür ki  dün Tarişimizden bir açıklama geldi ve üzüm fiyatlarında daha önce verilen fiyatlara ilaveten ek ücret belirlendiği söylenmiştir. 

BİZİM ADAYLIĞIMIZI İLAN ETMEMİZ DAHİ TARİŞİMİZİN ÜZÜM FİYATLARIN
DA %10 CİVARINDA BİR ARTIŞA SEBEP OLMUŞTUR. BU DURUMA BİR TARAFTAN GENEL OLARAK SEVİNMEMİZE RAĞMEN DİĞER TARAFTAN GEÇ GELEN  VE DÜŞÜK AÇIKLANAN RAKAMLAR üzüm üreticimizi mağdur ettikten ve üzümlerini satmak zorunda kalan üreticimizin elinde zaten bu sene yok denecek kadar az olan mahsul satıldıktan sonra açıklanması bizleri üzmüştür.Dolayısı ile Tariş yine kooperatifçilik asli görevini layıkı  ile doğru yapamamıştır. 30 YILI AŞKIN SÜREDİR  BU GÖREVLERDE KALAN BİR BAŞKANIN İLERİYİ GÖRMESİ VE REKOLTE TESPİTLERİNİ DOĞRU YAPTIRMASI VE FİYATLANDIRMAYIDA BUNA GÖRE BELİRLEMESİ GEREKMEKTEDİR. BUNCA YILLIK TECRÜBE İLE  EĞER BU DOĞRU YAPILAMIYORSA YÖNETİMDE CİDDİ SORUNLAR VAR DEMEKTİR. BUNUN ÇÖZÜMÜ DE DEĞİŞİMDİR.             

Diğer bir husus Alaşehirin Sesi isimli bir medya kuruluşumuz bir yayınında "ŞAHSIMIN ALİRIZA TÜRKERİN VELİAHTI OLARAK SİZİ SÖYLESEYDİ YİNE ADAY OLURMUYDUNUZ  " gibi bir soru sormuş  bende bu soruya cevap veriyorum.                    

SİZİN GİBİ DÜŞÜNEN VE HALEN KAFALARI BU MAKAMLARI  SALTANAT GİBİ GÖRENLERE SÖYLÜYORUM. BEN KİMSENİN VELİAHTI OLMAM BU DÜNYA BİZİM İÇİN SALTANATI SÜR GİT DÜNYASI DEĞİL. DEMEKKİ HALEN BUNU ANLAMIŞ DEĞİLSİNİZ. BİZ ALLAHA KUL PEYGAMBERİMİZE ÜMMET, MİLLETİMİZİN DE HİZMETKARI OLURUZ.                    

Bunu hala öğrenemediyseniz öğrenin dersinize iyi çalışın .                    

SAYGIDEĞER ORTAKLARIMIZ BUNDAN SONRA SİZLERLE PROJELERİMİZİ KISIM KISIM PAYLAŞACAĞIZ.İNANIYORUM Kİ TÜM PROJELERİMİZİ AÇIKLADIĞIMIZDA SORUNLARINIZ BİTMİŞ OLACAKTIR.                     

ÖNCELİKLE BİZLER GÖREVE GELDİĞİMİZ DE BU TÜR MAĞDURİYETLER YAŞANMAYACAKTIR. Bizlerle bu yolda yürüyecek arkadaşlarımız ehil ve liyakatlı insanlar olacaktır.                    Tarişimiz de birlik ve beraberlik içerisinde  ortaklarımızın her biri ile kavgalı ve sorunlu de
ğil dayanışma içerisinde olmayı sağlayacağız. Bir ortağımızın canı yandığında hepimizin canı yanacak ortağımız sevindiğinde hepimizin sevindiği iyi günde kötü günde aile olma şuurunu yaşadığımız BÜYÜK BİR TARİŞ AİLESİ OLACAĞIZ.                   

Tariş ailemize mensup olmayı tüm üzüm üreticilerimizi eşit şartlarda ve uygun koşullarda üye olmayı sağlayacağız. SESİNİ GÜR BİR ŞEKİLDE DUYURAN İSTEDİĞİNİ İSTEDİĞİ MAKAMLARDAN ELDE EDEN BİR YAPI OLUŞTURACAĞIZ.                   

ÜZÜM ALIMINDAKİ projelerimizden bir kaç örnek vereceğim.            

1- Borcun kadar üzüm yatırma dönemi bitecektir. Taahhüdün ne kadar ise istersen o kadar üzümün alınacak ve isteyen ortaklarımızda TAAHHÜT ARTIRMA YAPABİLECEKTİR.              

2- Üzüm yatırma dönemleri  sadece 15- gün 1 ay gibi sınırlı dönemlerde değil 12 ay üzüm alabilme dönemi oluşturulacak ve üreticimiz istediği zaman istediği fiyatla üzümünü TARİŞİMİZE SATABİLME HAK VE YETKİSİNE SAHİP OLACAKTIR. Beklemek isteyen istediği kadar bekleyip isterse yılın her döneminde o günkü şartlardan ürün bedelini alabilecektir.                  

3- Üzüm numunelerin de örnek numune üzümler konularak üreticimiz görerek üzümünün numunesini tespit edecektir. Artık benim üzümüm 9 numaraydı 8 verildi gibi sorunlar tamamen bitecek
tir.

TARİŞİMİZ ÜRETİCİMİZİN ALIN TERİNİN KARŞILIĞI OLAN HARAM LOKMA YEMEYECEKTİR.                                 

Tekrar yeni fiyatlar üreticimize hayırlı olsun ancak daha fazlasını bekliyoruz. Onlar vermez
se sizlerin sandıkta gereğini yapacağınızdan şüphemiz bulunmamaktadır.

SEVGİ VE SAYGILARIMLA

Başkan adayı Adnan Özdişçi.

TARİŞ adnan özdişçi adnan özdişçi tariş