ADD Alaşehir'den Anlamlı Kutlama

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Alaşehir Şubesi Gençlik Kolları, 24 Kasım Öğretmenler günü sebebiyle "Atatürk'e Yazıyoruz" etkinliğiyle anlamlı bir kutlama günü düzenledi.

Reklam
Reklam

Alaşehir'de Sevgi Yolu üzerinde Atatürk'ün kara tahta başında alfabeyi öğretirken çekilen harf devrimi ile özdeşleşen fotoğrafını çağrıştıran kara tahta üstüne Alaşehirliler gün boyunca tebeşir ile Atatürk ile ilgili duygu ve düşüncelerini yazdı. 

Atatürk'e özlem duyan vatandaşlar kara tahtaya duygularını yazarken, Tahtanın hemen yanında bulunan Atatürk'ün maket fotoğrafı ile de hatıra fotoğrafı çektirdi. 

24 Kasım Öğretmenler günü ile farkındalık yaratmak amacıyla anlam dolu bir kutlama yaptıklarını belirten, ADD Alaşehir Gençlik Kolları Başkanı Berna Öçal ; Cumhuriyetimizin kurucusu başöğretmen Atatürk, 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmiştir. 1981 yılından bu yana, 24 Kasım “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır. Biz bu yıl alışılmış proğramlar yerine farkındalık yaratmak amacıyla Atatürk ile özdeşleşen Kara Tahta'ya, Atamızın güzel sözlerini ve Alaşehirliler ile birlikte duygularımızı yazdık. Çok yoğun katılımlı anlamlı bir etkinlik oldu.

Başöğretmenimiz Büyük Atatürk'ün 'Öğretmenler, Cumhuriyetin fedakâr muallim ve mürebbileri, yeni nesli sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil sizlerin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle mütenasip olacaktır' sözleriyle işaret ettiği üzere, öğretmenlerimiz çocuklarımızın 'İyi İnsan' olarak yetişmeleri, bilimsel bilgi ile donatılarak dünya çocukları ile yarışabilecekleri bir eğitim almaları ve Ulusumuz'un yarınlarının güvende olması için en önemli görevi üstlenmiş vazgeçilmez değerlerimizdir."dedi.

alaşehir atatürkçü düşünce derneği alaşehir atatürk add alaşehir