"45 MANİSA DERNEKLERİ BİRLİĞİ" KURULDU

Alaşehir Manşet Haber - Alaşehirliler Derneği ve Alaşehir Kemaliyeliler Derneği gibi 12 farklı dernek "45 MANİSA DERNEKLERİ BİRLİĞİ" çatısı altında bir araya geldiler. Bu birlik ile, fikir ve güç birliğinin yanı sıra ortak bir dayanışma grubu oluşturdular.

Reklam
Reklam

 

Soner Vatansever / Alaşehir Manşet Haber - Alaşehirliler Derneği ve Alaşehir Kemaliyeliler Derneği gibi dernekler ile ilçemiz dışında yaşayan hemşerilerimizin bir araya geldiği topluluklar, Manisa'nın farklı ilçelerinden 12 derneğin bir araya gelerek kurdukları "45 MANİSA DERNEKLERİ BİRLİĞİ" çatısı altında bir araya geldiler. Bu birlik ile, fikir ve güç birliğinin yanı sıra ortak bir dayanışma grubu oluşturdular.

12 Manisa Derneğinin bir araya gelerek kurduğu "45 MANİSA DERNEKLERİ BİRLİĞİ" üyeleri, 21 Ekim Çarşamba günü İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde Havuz Kafe'de sabah kahvaltısında bir araya geldiler. Kahvaltıya Alaşehirliler Derneği,  Sarıgöllüler Derneği, Salihlililer Derneği, Alaşehir Kemaliyeliler Derneği, Kulalılar Derneği, Genç Kulalılar Derneği, Gördesliler Derneği, Demircililer Derneği, Köprübaşılılar Derneği, Selendililer Derneği, Akhisarlılar Derneği, Demirci Yörükler Dernekleri Başkanları ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldılar.

Toplantıda, kendilerini temsil edecek ismin "45 Manisa Dernekleri Birliği" olmasına karar veren Manisa dernekleri, bu oluşumu fikir birliği, güç birliği ve ortak bir dayanışma amacıyla bir araya geldiklerini vurgularken "Bir Federasyon olma” düşüncelerinin olmadığını da vurguladılar. Manisa ilçelerinin ortak kültürünü yaşatmak ve bu kültürde büyüyen ve şehir yoğunluğunda kaybolan Manisalıları daha sık ve daha etkin projeler ile bir araya getirmeyi hedeflediklerini amaç edindiklerini ifade eden dernek başkanları, “Bu oluşumla en uçtaki üyelerimize ve üye olmayan Manisalılara ulaşarak, daha çok insan hayatına dokunacağımıza inanıyoruz. Oluşuma destek veren tüm derneklerimize ve dernek üyelerimize fayda sağlaması açısından hayırlı olmasını dileriz" ifadelerini kullandılar.



45 manisa dernekleri birliği alaşehirliler derneği alaşehir kemaliyeliler derneği alaşehir alaşehir dernek sarıgöllüler derneği salihlililer derneği kulalılar derneği genç kulalılar derneği