2023 kuru üzüm fiyatları Açıklandı

Tariş 2023 kuru üzüm fiyatları açıklandı. Tariş Kuru Üzüm Avans Alım Fiyatlarını Açıkladı. İşte Detaylar...

Reklam
Reklam

2023 kuru üzüm fiyatları belli oldu. Tarişten yapılan açıklamaya göre Kuru Üzüm Avans Alım Fiyatları açıklandı. İşte detaylar...

Tariş Kuru Üzüm Avans Alım Fiyatlarını Açıkladı 

2023 sezonu kuru üzüm taban alım fiyatı açıklandı. Tariş Üzüm Birliği Başkanı Ali Rıza Türker’in yaptığı açıklamaya göre Tariş, ortaklarından alacağı 7 numara çekirdeksiz kuru üzüm avans alım fiyatını 45 TL/KG olarak belirledi. 

Tariş Üzüm Birliği Başkanı Ali Rıza Türker bugün ortaklarına yayınladığı mesajda 7 numara en düşük kaliteli üzüm için 45 TL/Kg fiyat üzerinden 11 Eylül Pazartesi günü ödemelerin başlayacağını duyurdu. Tariş Üzüm Birliği’ne bağlı 13 Kooperatifte alımların devam ettiği belirtildi. Bu yıl kuru üzüm rekoltesinin  geçen yıla oranla % 35 oranında daha düşük olacağı tahmin edilmişti.

Ancak özellikle yaş üzüm fiyatlarının yüksel seyretmesi ve özellikle sumalık ve meyve suyu firmalarının cazip fiyatlarla taze üzüm alımlarını arttırması nedeniyle sergiye ayrılan üzüm miktarı çok azaldı. Bu nedenle kuru üzüm rekoltesinin beklenenin de altında gerçekleşmesi bekleniyor.

Kuru üzüm üretiminde gerçekleşen rekolte kaybı nedeniyle fiyatların artması bekleniyor.

2023 kuru üzüm fiyatları tariş 2023 kuru üzüm fiyatları kuru üzüm fiyatları