2020 yılı Üzüm Rekolte Tahmin Raporu Hazırlandı

Alaşehir Manşet Haber - Bölgemizin en önemli tarım ürünlerinin başında gelen Sultani çekirdeksiz üzümde 2020 yılı rekolte tahmin raporu hazırlandı. Rekolte tahminini, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin açıklaması bekleniyor.

Reklam
Reklam

 

Üzüm Rekolte tahmin komisyonu toplantısı yapıldı. 

Bakanlık Makamı tarafından, ülke genelinde üretimi gerçekleştirilmekte olan üzüm ürün rekoltesine ait rakamların, kamuoyuna Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanması amacıyla mevcut bağ alanlarında yetiştirilen üzüm ürününün, üretim amaçları doğrultusunda alan ve üretim rakamlarının tespit edilmesi için “Üzümde Rekolte Tahmin Komisyonu” oluşturuldu. 

Üzüm Rekolte Tahmin Komisyonu Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk’ün başkanlığında 11.08.2020 tarihinde toplandı. Toplantıya Üniversite, Enstitü, Tariş, Oda, Borsa, Birlik ve Kooperatiflerin başkan ve temsilcileri katılmıştır.

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, toplantı sonrası yaptığı açıklamasında “İl Müdürlüğümüzce Üzüm rekolte tahmini için İlçelerimizde İlçe Komisyonları, İl geneli için de İl Tahmin Komisyonu kurulmuştur. Komisyonlar ve saha çalışmalarında İl ve İlçe Müdürlükleri, Ziraat Odaları, Ticaret Borsaları, Tariş, Tarım Kredi Kooperatiflerinden toplam 84 kişi çalışmaları büyük bir özveri ile gerçekleştirmiştir. Sektörün tüm temsilcileri hem ilçe komisyonlarında hem de İl Komisyonunda yer almıştır. Çalışmalar yapılan son toplantı ile nihai sonuca ulaştırılmış olup, Bakanlığımıza gönderilmiştir” ifadelerini kullandı. 

2020 üzüm rekolte kuru üzüm rekoltesi 2020 rekolte tahmin raporu