2020 Ehliyet Fiyatları Belli Oldu

Alaşehir Manşet Özel Haber - Ehliyet sahibi olmak isteyen adaylar Alaşehir ve Manisa genelindeki sürücü kurslarının fiyatlarını araştırıyor. Peki 2019 yılı Manisa sürücü kursu fiyatları ne kadar? İşte tüm ehliyet sınıfları için belirlenen sürücü kursu fiyatları...

Reklam
Reklam

 

Alaşehir Manşet Haber - 2020 yılı Manisa geneli sürücü kurs ücretleri 10 Aralık tarihi itibarı ile  geçerli olacak.

Mili Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursları Yönetmeliği kararı ile Manisa ve ilçelerinde faaliyet gösteren Motorlu Taşıt Sürücü Kurslarının 2020 Yılı M.T. S. K. ve S.R.C Taban Fiyat (Maliyet) Belirlenmesine yönelik toplantının Valilik onayı ile geçtiğimiz günlerde Ücret Tespit Komisyonu tarafından yapıldığı belirtildi. Manisa ve İlçeleri Özel Sürücü Kursları Derneği Başkanı Mustafa Ünlen konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada,” Mili Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursları Yönetmeliğinin 43. Maddesi gereğince, Manisa ve ilçelerinde faaliyet gösteren Motorlu Taşıt Sürücüleri Kurslarının 2020  yılı M.T. S. K. ve S.R.C Taban Fiyat (Maliyet) Belirlenmesine yönelik toplantı, Valilik onayı ile geçtiğimiz günlerde Ücret Tespit Komisyonu tarafından yapıldı.

Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz Başkanlığında, Manisa Milli Eğitim il Müdürü Mustafa Dikici, Manisa Milli Eğitim il Müdür Yardımcısı Necmettin Okumuş, Şehzadeler Milli Eğitim İlçe Müdürü Ebubekir Ermiş, Turgutlu Milli Eğitim İlçe Şube Müdürü Fikri Çetinkaya, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcisi Kadriye Karakaş, Özel Ulaştırma Hizmetleri Mesleki Eğitim STP Temsilcisi Hikmet Hınçal, Manisa ve İlçeleri Özel Sürücü Kursları Derneği Başkanı Mustafa Ünlen’den oluşan Ücret Tespit Komisyonu 29.11.2019 tarihinde Manisa Milli Eğitim İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda bir araya gelinen Toplantıda, 2020 yılı Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursları ve Mesleki Eğitim (SRC) kurslarının kurs ücretleri tespit edildi.

Örnek verecek olursak 2020 yılı için B sınıfı sürücü belgesi için kurs ücreti Bin 710 Lira olarak belirlendi. SRC ücreti ise değişmedi.  2020 Yılında da 792 Lira olarak devam edecek. Belirlenen bu ücretler bir Özel Eğitim Kurumu için maliyet fiyatıdır. Kurumlar belirlenen taban fiyatın altına inemezler. Belirlenen ücretler 10 Aralık 2019 Tarihi itibari ile geçerlidir” dedi.     

“Sürücü Kursları artık ehliyet değil eğitim vermektedir”

Milli Eğitim Bakanlığı’nca 2016 yılında çıkarılan yönetmelik ile sürücü adayları için kapıdan ehliyet kaç para sorgusu ve algısının artık sona erdiğini belirten Manisa ve İlçeleri Özel Sürücü Kursları Derneği Başkanı Mustafa Ünlen,” Valilik onayı ile her yıl Kasım ayının son haftası ile Aralık ayının ilk haftasında toplanan Ücret Tespit Komisyonu’nun kararı ile bir yıllık Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursları ve Mesleki Eğitim (SRC) kurslarının kurs ücretleri tespit edilir.Kesinlikle belirlenen maliyet fiyatının altına inilmez. Cezai işlemleri ağırdır.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan ek madde ile ücret denetimleri yapılacak.Denetim kapsamında , belirlenen bu fiyatların altında işlem yapan kurumlar hakkında yönetmelik gereği cezai işlem uygulanacaktır. Uygulanak ilk cezai işlem ise 5 asgari ücret olacaktır. Trafik Eğitimi ve Ehliyet Sınav Sisteminde Avrupa standartlarına ulaştık.

Artık sürücü kursları ehliyet değil eğitim vermektedir. Ücreti ise aldığı eğitim ve ders saati karşılığıdır. Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursları ve SRC Kurumlarımızın hedefi yönetmeliğe haykırı hareket edilmemesi, eğitim kalitesinin arttırılması,trafik kazalarının önlenmesi ve en az seviyeye indirilmesi olmalıdır ” dedi. 

“Manisa’da 57 Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu,8 Mesleki Eğitim (SRC) kurumu bulunuyor”

Manisa’da Köprübaşı ve Selendi İlçeleri hariç 15 ilçede faaliyet gösteren 57 Motorlu Taşıtlar Sürücü Kurslarının olduğunu belirten Manisa ve İlçeleri Özel Sürücü Kursları Derneği Başkanı Mustafa Ünlen,”Köprübaşı ve Selendi İlçelerinde SRC ve MTSK Kurumu yoktur. Manisa Merkez ve ilçelerinde bugün için faaliyet gösteren 57 Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu bulunmaktadır.

Manisa genelinde faaliyet gösteren Mesleki Eğitim (SRC) kurumunun sayısı ise Sekiz. Bu kurumlarımız aynı zamanda bu toplantıda yetkisi ve emeği olan komisyon üyeleri ile birlik ve berberlik içersinde faaliyetlerde bulunan bir sivil toplum örgütüdür. Bu Sivil Toplum Örgütünün başkanı olarak Manisa Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz ve Komisyon Üyelerine teşekkür ederim”dedi.

alaşehir sürücü kursu alaşehir şehzadeler sürücü kursu volkan sürücü kursu alaşehir sürücü kursu fiyatları 2020 manisa sürücü kursu fiyatları 2020 2020 ehliyet sınavı ücretleri manisa sürücü kursu fiyatları